Το 1919, ο Leo J. Wahl, επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την προσωπική φροντίδα εφευρίσκοντας την πρώτη ηλεκτροκίνητη κουρευτική μηχανή. Από τότε η WAHL, με παρουσία σε 165 χώρες, παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις υψηλής ποιότητας στην αγορά.

Βασιζόμενη στην φιλοσοφία «The WAHL Way» – στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών, η αποδοτικότητα αλλά και η άριστη ποιότητα κατασκευής – και στελεχωμένη με πάνω από 1500 εργαζομένους παγκοσμίως, η WAHL εξακολουθεί να προσφέρει μοναδικά εργαλεία στην αγορά. Αξιοποιώντας τη δύναμη των σύγχρονών τεχνολογιών και επενδύοντας διαρκώς στην έρευνα και στην ανάπτυξη, η εταιρεία μας ενισχύει τις συσκευές της με μοναδικές κατασκευαστικά κεφαλές, πανίσχυρα μοτέρ και εξαιρετικές προδιαγραφές, καθιστώντας τες παγκόσμια πρότυπα.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου μια σύντομη αναδρομή της ιστορίας της εταιρείας μας.

1911

Η ιδέα για την δημιουργία της εταιρείας Wahl ξεκίνησε το 1911, όταν ο νεαρός τότε μαθητής γυμνασίου, Leo J. Wahl, πειραματιζόταν με ένα ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ. Αργότερα, ως φοιτητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, σχεδίασε μία ιατρική συσκευή μασάζ για τον θείο του J. Frank Wahl. Ο Leo διέθεσε τον ελεύθερό του χρόνο στην πώληση των συσκευών μασάζ σε μπαρμπέρηδες, όπου και διαπίστωσε την μεγάλη ανάγκη βελτίωσης των εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι κουρείς της εποχής. Όταν ο θείος του επιστρατεύθηκε κατά τη διάρκεια της Μεξικάνικης επανάστασης, ο Leo Wahl ανέλαβε την διοίκηση της επιχείρησης και άρχισε να πειραματίζεται με μία νέα ηλεκτρική κουρευτική μηχανή.

1919

Την 14η Οκτωβρίου 1919, ο Leo J. Wahl υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κουρευτική μηχανή με ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ που εφηύρε. Μέχρι το τέλος του 1920, η Wahl Manufacturing είχε κατασκευάσει και είχε πουλήσει χιλιάδες κουρευτικές μηχανές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πρώτα χρόνια, ο Leo J. Wahl επικεντρώθηκε στην απευθείας συνεργασία με μπαρμπέρηδες με στόχο να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την ευκολία χρήσης των κουρευτικών μηχανών του.

1921

Στις 2 Φεβρουαρίου 1921, ο Leo J. Wahl, έχοντας λάβει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη νέα του κουρευτική μηχανή, αγόρασε τις μετοχές της εταιρείας Wahl Manufacturing, και αφού την μετονόμασε, την ενσωμάτωσε στην εταιρεία Wahl Clipper Corporation. Χάρη στα υψηλά κέρδη παραγωγής που απέδιδαν οι κουρευτικές μηχανές, αλλά και στα έσοδα από τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, η εταιρεία αναπτύχθηκε ταχύτατα.

1935

Η WAHL ανέπτυξε την Silent Giant, την δημοφιλέστερη αθόρυβη κουρευτική μηχανή της εποχής. Η καινοτόμα συσκευή διευκόλυνε σημαντικά τις συζητήσεις εντός κομμωτηρίων και κουρείων, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε μοναδικά αποτελέσματα. Οι πωλήσεις της WAHL εκτοξεύτηκαν περεταίρω.

1940

Όλες οι συσκευές WAHL κατασκευάζονταν πλέον αποκλειστικά στα εργοστάσια της εταιρείας. Έτσι, η παραγωγή συσκευών προσωπικής περιποίησης διευρύνθηκε σημαντικά, και η εταιρεία κατασκεύασε για πρώτη φορά το αθόρυβο σεσουάρ Silent Dryer. Το πιστολάκι μαλλιών γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με αποτέλεσμα ο όγκος παραγωγής να αγγίζει ακόμη και τα 2.000 τεμάχια ημερησίως. Παράλληλα, οι σειρές επαγγελματικής φροντίδας διευρύνθηκαν με προϊόντα όπως επαγγελματικά ψαλίδια, μηχανές ακονίσματος ψαλιδιών, κώνους για μπούκλες, χτένες και εξαρτήματα για κουρευτικές μηχανές.

1950

Η WAHL, αφού αναγνώρισε την παγκόσμια ανάγκη για κουρευτικές μηχανές μαλλιών, κατασκεύασε νέες σειρές, προσαρμοζόμενες στις διεθνείς τάσεις ρεύματος και ξεκίνησε την μαζική εξαγωγή τους. Το 1950, η εταιρεία εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Γουίντσορ του Οντάριο, στον Καναδά.

1957

Ο Leo J. Wahl απεβίωσε στις 20 Μαΐου 1957. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είχε υποβάλει αιτήσεις για περισσότερες από 100 πατέντες για τις εφευρέσεις του. Το ίδιο έτος η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετακόμιση από την παλιότερη τοποθεσία της στο 407 E. Third Street, προς τις ευρύχωρες νέες εγκαταστάσεις της στην οδό North Locust στο Στέρλινγκ, στις οποίες ακόμα εδρεύει.

1960
Η εταιρεία ανέπτυξε και παρήγαγε μαζικά μία μοναδική ξυριστική μηχανή με εύκαμπτη λεπίδα. Επρόκειτο για παγκόσμια καινοτομία.
1965

Η εταιρεία απέδειξε για μία ακόμη φορά την έντονη πρωτοποριακή της τάση κατασκευάζοντας την Vac Clipper, την πρώτη μηχανή με ενσωματωμένο σύστημα απορρόφησης τριχών. Η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εμπορική έκθεση το 1965 και οι θεατές ενθουσιάστηκαν όταν είδαν πως όποιος την χρησιμοποιούσε, κουρευόταν χωρίς καμία τρίχα να αγγίζει στο κοστούμι του.

1966

Η WAHL κατασκεύασε την πρώτη κουρευτική μηχανή με περιστροφικό μοτέρ για διεθνή χρήση. Σύντομα, η εταιρεία ανακατασκεύασε τις μηχανές της ώστε να λειτουργούν με μόνιμους μαγνήτες, αυξάνοντας σημαντικά την απόδοσή τους.

1967

Η εταιρεία σχεδίασε το πρώτο ασύρματο επαγγελματικό τρίμερ με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Έγινε ανάρπαστο από τους επαγγελματίες του χώρου.

1970

Η WAHL παρουσίασε στην αγορά μια νέας τεχνολογίας κουρευτική μηχανή. Διέθετε ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ κατασκευασμένο από σπάνια μέταλλα και δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας κοπής!

1971

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των επαναφορτιζόμενων μπαταριών, η WAHL εφηύρε και κατασκεύασε το πρώτο σίδερο ηλεκτροκόλλησης με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Επρόκειτο για παγκόσμια καινοτομία που οδήγησε στην δημιουργία μίας εξ ολοκλήρου νέας κατηγορίας ηλεκτρονικών ειδών. Εντός δύο εβδομάδων, το εργαλείο αυτό κατέλαβε το 90% της αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

1975

Η εταιρεία κατασκεύασε την πρώτη της ολοκληρωμένη συλλογή συσκευών μασάζ για τα πόδια και την πλάτη. Οι συσκευές ήταν ενισχυμένες με νέα ηλεκτρομαγνητικά μοτέρ. Όποιος τις χρησιμοποιούσε μπορούσε πλέον να ρυθμίσει την ένταση της δόνησης και αλλά και την θερμοκρασία, χάρη στις μοναδικές προδιαγραφές τους αλλά και τον υψηλής τεχνολογίας κινητήρα τους.

1977

Η WAHL παρουσίασε στην αγορά το νέο της τρίμερ μπαταρίας για την μύτη και πρόσωπο, δημιουργώντας τις συνθήκες για καλύτερη υγιεινή.

1984

Η εταιρεία κατασκεύασε το Groomsman, το πρώτο τρίμερ προσώπου με μπαταρία. Λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε στην αγορά, κατέστη αναγκαία η διεύρυνση των παραγωγικών μονάδων της WAHL, η οποία επετεύχθη με την αγορά ενός πρώην σχολικού κτηρίου 1626 τετραγωνικών μέτρων.

1987

Τον Αύγουστο του 1987, η εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν, το Zee Curl. Το μοναδικό αυτό επίπεδο σίδερο μαλλιών για μπούκλες ενθουσίασε τους στυλίστες. Χρησιμοποιώντας το, μπορούσαν πλέον να δημιουργούν νέα χτενίσματα με μπούκλες σε σχήμα Z, δίνοντας υπέροχο όγκο στα μαλλιά. Επιπλέον, ιδρύθηκε η εταιρεία Wahl Europe, Ltd. με στόχο την παραγωγή, πώληση και διάθεση προϊόντων στην Ευρώπη. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν το 1988.

1990

Το 1990 οι συλλογές Groomsman Beard και Mustache Trimmers διευρύνθηκαν για να συμπεριλάβουν επαναφορτιζόμενες συσκευές αλλά και συσκευές που λειτουργούσαν αποκλειστικά με μπαταρίες. Η WAHL αγόρασε τα απαραίτητα υλικά και τα δικαιώματα για την παραγωγή μιας Αυστριακής ξυριστικής μηχανής παγκοσμίου φήμης, η οποία ενσωματώθηκε τις σειρές ξυριστικών και κουρευτικών μηχανών της, για άνδρες και γυναίκες.

1991

Η εταιρεία χρησιμοποιώντας την καινούργια τεχνολογία κοπής DynaFlex Cutting System παρήγαγε μαζικά τρία μοντέλα ξυριστικών μηχανών - shavers. Το Τμήμα Διεθνών Πωλήσεων επιτάχυνε την ανάπτυξή του με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις προϊόντων. Το αποτέλεσμα; Οι εξαγωγές αυξήθηκαν τόσο ώστε να φτάσουν να αντιστοιχούν περίπου στο 20% των εγχώριων πωλήσεων. Επίσης, στην εταιρεία απονεμήθηκε το Προεδρικό βραβείο «Ε», λόγω του μεγάλου όγκου εξαγωγών.

1992

Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας το 1992 ξεπέρασε τα 14000 τετραγωνικά μέτρα. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το Peanut τρίμερ, μία συσκευή με εξαιρετικά compact μέγεθος. Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς διέθετε εξαιρετικές προδιαγραφές και το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 115 γραμμάρια.

1993

Το 1993 κατασκευάστηκε από την WAHL το πρότυπο μοντέλο Custom Shave. Το shaver αυτό επέτρεπε στους άνδρες να επιλέγουν μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων ξυρίσματος. Παράλληλα η εταιρεία, ακολουθώντας την διεθνή τάση για κοντύτερα χτενίσματα, παρουσίασε στην αγορά νέες κουρευτικές μηχανές και τρίμερ με ή χωρίς καλώδιο, τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση.

1994

Η εταιρεία έλαβε το Προεδρικό Βραβείο «E Star».

1996

Η εταιρεία πέρασε σε σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των αποθεμάτων στο εργοστάσιο του Sterling. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν οι διευρύνσεις του εργοστασίου, αφού προστέθηκαν πάνω από 12000 τετραγωνικά μέτρα, και η παραγωγικότητα αυξήθηκε περίπου κατά 40%. Αργότερα, η WAHL «απορρόφησε» την Moser, μία Γερμανική εταιρεία κατασκευής κουρευτικών μηχανών και δημιούργησαν έναν κολοσσό στην αγορά κουρευτικών μηχανών.

1997

Το 1997 ο Gregory S. Wahl ανέλαβε πρόεδρος της Wahl Clipper USA μετά τον πατέρα του, John F. (Jack) Wahl. Επιβεβαίωσε αμέσως το όραμα της εταιρείας για παγκοσμιοποίηση, και τη δέσμευσή της να εξυπηρετεί την αγορά, τόσο για τις επαγγελματικές, όσο και για τις καταναλωτικές σειρές προϊόντων.

1999
Η Wahl Clipper Corporation ηγείτο πλέον της βιομηχανίας προϊόντων προσωπικής και επαγγελματικής περιποίησης.
 
2001
Η εταιρεία παρουσίασε στην αγορά το καινοτόμο Trim N Vac, το πρώτο τρίμερ για γένια και μούσι με ενσωματωμένο σύστημα απορρόφησης των τριχών.
2002

Η WAHL κατασκεύασε την Aero Clipper για αστροναύτες της NASA. Η συσκευή διέθετε ειδικές προδιαγραφές για αντοχή σε θερμοκρασίες επιπέδου -50 έως -100º C, ενώ ταυτόχρονα απορροφούσε όλες τις τρίχες που αφαιρούνταν κατά την κοπή.

2004

Το μοντέλο Aero Clipper εγκρίθηκε από την NASA για πτήση και χρήση στο διάστημα. Ήταν το μοναδικό προϊόν στην κατηγορία του, που εγκρίθηκε για χρήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

2009

Η Wahl Clipper Corporation γιόρτασε τα 90 χρόνια λειτουργίας. Η εταιρεία συνεχίζει να κατασκευάζει καινοτόμα, υψηλής ποιότητας προϊόντα για επαγγελματική και καταναλωτική χρήση αλλά και για την φροντίδα κατοικίδιων. Επιπλέον, η εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο τρίμερ που λειτουργούσε με μπαταρία ιόντων λιθίου.

2011

Παρόλο που η χρήση της μπαταρίας ιόντων λιθίου είχε ξεκινήσει από το 2009, η ευρεία της χρήση στα προϊόντα της WAHL ξεκίνησε το 2011. Αυτή η προηγμένης τεχνολογίας μπαταρία έχει μεγαλύτερη απόδοση, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης.

2016

Η εταιρεία εδραιώθηκε στο Sterling, με την μεταφορά των κεντρικών της γραφείων σε κτήριο 4000 τετραγωνικών μέτρων.

2017

Το 2017 η οικογένεια Wahl και τα μέλη τέταρτης γενιάς που απασχολούνται σε νευραλγικές θέσεις στην Wahl Clippers Corporation, μοιράστηκαν το όραμά τους για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας.

2019

Η WAHL γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της. Φέρνοντας την φιλοσοφία “WAHL Way” στο προσκήνιο, η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται στην αγορά, εξακολουθώντας να κατασκευάζει και να παράγει καινοτόμα προϊόντα και άριστες υπηρεσίες!

2020 - 2021

To 2020, η WAHL ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες της αγοράς, αυξάνοντας την παραγωγή κουρευτικών μηχανών, τρίμερ και shavers, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας. Έτσι βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους, που λόγω του COVID-19 στερήθηκαν την πρόσβαση σε κομμωτήρια και κουρεία, να παραμείνουν ασφαλείς και να περιποιηθούν την εμφάνισή τους από την βολή του σπιτιού τους. Κύριο μέλημα της WAHL για το 2021 είναι η επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες που θα εξελίξουν την χρήση των συσκευών της, αλλά και η περεταίρω δραστηριοποίησή της για την προσπέραση των σκοπέλων που επέφερε η πανδημία.