+30 210 37 37 000

FAQs

WAHL

  • Αποτελεί τη μακροβιότερη και πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στον χώρο.

Ο ιδρυτής της WAHL Leo J. Wahl, εφηύρε την πρώτη ηλεκτροκίνητη κουρευτική μηχανή, ενώ κατοχύρωσε 100 επιπλέον ευρεσιτεχνίες που καθόρισαν το μέλλον της ανδρικής επαγγελματικής και προσωπικής περιποίησης.

  • Πρόκειται για το brand που εμπιστεύονται κομμωτές, μπαρμπέρηδες και κουρείς.

Οι συσκευές WAHL είναι τοποθετημένες στα πιο αναγνωρισμένα κομμωτήρια και barbershops παγκοσμίως, ενώ βρίσκονται στα χέρια κάθε καταξιωμένου επαγγελματία του χώρου επικυρώνοντας την εμπιστοσύνη των ειδικών.

  • Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με ισχυρή παγκόσμια παρουσία.

Η WAHL κυριαρχεί στην αγορά της επαγγελματικής και προσωπικής φροντίδας σε περισσότερες από 165 χώρες, πλαισιωμένη από 1500 εργαζόμενους  παγκοσμίως. Τα εξιδεικευμένα στελέχη της έχουν κύριο μέλημα τους τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την προσφορά μοναδικών συσκευών και προϊόντων περιποίησης στην διεθνή αγορά ενώ εγγυώνται την μετά την πώληση άρτια εξυπηρέτηση του χρήστη. 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της εταιρείας και την φιλοσοφία «The WAHL Way», κάνε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ακολούθησε αυτόν τον σύνδεσμο για να ανακαλύψεις προτεινόμενα εξουσιοδοτημένα καταστήματα WAHL στην Ελλάδα. Αν δε σε εξυπηρετεί κάποιο από τα αναγραφόμενα, επικοινώνησε μαζί μας στο 210 3737000 για να σε ενημερώσουμε για το πλησιέστερο κατάστημα στην περιοχή σου.

Συσκευές WAHL | Γενικές Πληροφορίες

Επίλεξε αδιάβροχες WAHL συσκευές για:

  • Λιγότερη ακαταστασία, λόγω της εύκολης χρήσης της συσκευής μέσα από το χώρο του ντους που διευκολύνει την απομάκρυνση των τριχών.
  • Ευκολότερο καθαρισμό, λόγω της αδιάβροχης δομής της συσκευής που σου δίνει τη δυνατότητα να την ξεπλένεις, ακόμα και καθημερινά.
  • Ενισχυμένη διάρκεια, λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής της που της χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση.

Κουρευτική μηχανή: Οι κουρευτικές μηχανές WAHL, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, είναι ιδανικές για την περιποίηση του κεφαλιού, το προσώπου αλλά και του σώματος. Συνήθως διαθέτουν κεφαλές με μεγάλο πλάτος κοπής που κυμαίνεται μεταξύ 40mm και 46mm. Εκείνες των 46mm είναι ιδανικές για την κάλυψη μεγαλύτερων επιφανειών κατά το styling, ενώ των 40mm υποστηρίζουν την περιποίηση λεπτομερειών στο κούρεμα. Πέραν της περιποίησης του κεφαλιού, η χρήση των κουρευτικών ενδείκνυται και για την περιποίηση περιοχών του προσώπου όπως η γενειάδα, το μουστάκι και το μούσι, αλλά και η φροντίδα του σώματος. Η ύπαρξη ρυθμιστή Taper, συστήματος Zero Overlap αλλά και διαφόρων αξεσουάρ όπως χτένες και χτενάκια, επιτρέπουν την ολοκληρωμένη περιποίηση του ατόμου «από την κορφή έως και τα νύχια»!

Τρίμερ: Τα τρίμερ WAHL, ανάλογα πάντα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, είναι ιδανικά για την φροντίδα του προσώπου, των λεπτομερειών του κουρέματος και του σώματος. Οι «κύριες» κεφαλές τους διαθέτουν χαμηλό μήκος κοπής συνήθως στο 0.5mm και πλάτος κοπής στα 30mm με 32mm. Το μικρότερο πλάτος κοπής τα καθιστά κατάλληλα για την περιποίηση του προσώπου (π.χ. γένια, μούσι), του σώματος (π.χ. μπικίνι, μασχάλες, πόδια, στήθος) και της κόμης. Επιπλέον, όταν διαθέτουν κεφαλές τύπου tribal, T, μίνι ή διαφορετικά είδη χτενακίων – οδηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φροντίδα των λεπτομερειών, το κούρεμα, αλλά και την περιποίηση των φρυδιών, της μύτης, των αυτιών και της περιοχής του μαγιό.

Barber ShaverΤα barber shavers WAHL είναι ιδανικά για το «φρεσκάρισμα», την περιποίηση του αυχένα, τη δημιουργία «απαλών» fades και την καθημερινή περιποίηση των looks με stubble «μίας ημέρας». Ολοκληρώνουν με άψογο αποτέλεσμα το «καθάρισμα» του αυχένα και του προσώπου, ενώ συνιστώνται και για τη συντήρηση ήδη σχηματισμένης γενειάδας.

Κατά τη φύλαξη ενός κοπτικού είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι χώροι με υγρασία, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι πριν την τοποθέτηση στο χώρο αποθήκευσης να έχεις ακολουθήσει την διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης της συσκευής. Για λόγους υγιεινής και ασφαλείας οι λεπίδες της πρέπει να είναι καλά καθαρισμένες με βουρτσάκι ώστε να απαλλαγούν από τυχούσες τρίχες, και να είναι πάντοτε λαδωμένες αλλά και καλυμμένες με ειδικό προστατευτικό.

Οι λεπίδες των κοπτικών είναι κατά κύριο λόγο κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση ανθρακονημάτων. Τα ανθρακονήματα βοηθούν τις λεπίδες να αυτό-ακονίζονται κατά την κίνηση ώστε να διατηρούν την αιχμηρότητά τους, ενώ το ανοξείδωτο ατσάλι τους χαρίζει αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Έτσι οι ισχυρές, κοφτερές και αποδοτικές λεπίδες WAHL χαρίζουν άριστο αποτέλεσμα.

Κατά κύριο λόγο όχι! Οι μόνες περιπτώσεις που μπορείς να πλύνεις τη συσκευή περιποίησής σου είναι: είτε σε περίπτωση που είναι αδιάβροχη, όπως οι συσκευές Aqua Groom, Aqua Trim και Aqua Shave, είτε σε περίπτωση που διαθέτει πλενόμενες λεπίδες ή κεφαλή, όπως οι συσκευές Haircut and Beard, Advance Lithium, Hybrid Corded, Hybrid LCD, Hybrid LED, Li Pro Fade LCD, Lithium Pro Fade, και Beard and stubble. Πάντοτε υπάρχει σχετική ένδειξη πάνω στη συσκευασία.

Στη συσκευή που διαθέτει την ειδική σήμανση, σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως μπορείς να καθαρίσεις κάτω από τρεχούμενο νερό μόνο το πλενόμενο μέρος της (λεπίδες ή κεφαλή) ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης της WAHL.

Παρακάτω ακολουθεί ο πίνακας βαθμών αδιαβροχοποίησης που ενδέχεται να συναντήσεις σε κάποιες συσκευές WAHL, και η επεξήγησή τους:

IPXX: Αδιάβροχη Προστασία

IPX0 | Καμία προστασία

IPX5 | Δεν πέφτει νερό που πέφτει υπό πίεση από όλες τις κατευθύνσεις

IPX1 | Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν κατακόρυφα

IPX6 | Δεν μπαίνει νερό από παροδική πλημμύρα

IPX2 | Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 15 μοίρες

IPX7 | Δεν μπαίνει νερό σε παροδικό βύθισμα υπό δοσμένη πίεση και χρόνο

IPX3 | Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 60 μοίρες

IPX8 | Δεν μπαίνει νερό σε μόνιμο βύθισμα υπό δοσμένη πίεση

IPX4 | Δεν πέφτει νερό που ψεκάζεται από όλες τις κατευθύνσεις

 

Κυρίαρχο ρόλο στην ποιότητα και στη λειτουργικότητα μίας συσκευής, παίζουν οι κανονισμοί παραγωγής και ελέγχου που θέτει η κάθε εταιρεία ξεχωριστά, αλλά και η αυστηρότητα συμμόρφωσής της σε αυτούς. Το σύστημα κανονισμών της WAHL είναι ιδιαίτερα αυστηρό τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο ελέγχου, ανεξάρτητα με τη χώρα κατασκευής. Έτσι, η επιλογή του τόπου παραγωγής για το κάθε προϊόν, γίνεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προδιαγραφές του και το πως αυτές εξυπηρετούνται καλύτερα στην κάθε περιοχή. Αφού τελικά επιλεγεί η χώρα παραγωγής, στη συνέχεια γίνεται εκτεταμένη μελέτη από το ειδικευμένο προσωπικό της WAHL για τις υποδομές που θα αξιοποιηθούν, αλλά και συνεχείς και ενδελεχείς έλεγχοι των προϊόντων σε όλα τα στάδια κατασκευής τους (Quality Control) από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της WAHL.

Συσκευές WAHL | Τεχνικές Πληροφορίες

Κουρευτικές Μηχανές & Τρίμερ.

Taper Control ή Τaper Lever είναι ο μοχλός ρύθμισης του μήκους κοπής των λεπίδων. Οι μηχανές που διαθέτουν Taper Control είναι ιδανικές για τη δημιουργία στυλ με σβησίματα και fades, ενώ προσφέρουν σε όποιον τις επιλέγει σχεδόν απεριόριστα μήκη κοπής. Για παράδειγμα, όταν το μήκος κοπής μιας μηχανής κανονικά είναι 0.9 – 3 mm, εφόσον ενισχυθεί με λεβιέ Taper μπορείς να έχεις έως και 22 διαφορετικά μήκη κοπής! Δηλαδή με το Τaper μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε μήκος κοπής ανάμεσα στα 0.9mm και στα 3mm (0.9 – 1 – 1.1 – 1.2 – 1.3 κ.ο.κ).

Οι μηχανές με Taper Control και χτενάκια-οδηγούς σου επιτρέπουν να συνδυάσεις κάθε χτενάκι με κάθε μήκος κοπής, εξασφαλίζοντάς σου πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, οι κουρευτικές μηχανές Lithium Pro Fade LCD ή LED, διαθέτουν μήκος κοπής 0.5 – 3.5 mm με Τaper Control στα 0.5, 1.5, 2, 3, 3.5 mm. Επιπρόσθετα, διαθέτουν και 6 χτενάκια-οδηγούς (3, 6, 9, 12, 18, 25mm). Με 5 διαφορετικά μήκη κοπής και 6 χτενάκια, θα έχεις 30 διαφορετικούς συνδυασμούς ώστε να πετύχεις  τέλειο αποτέλεσμα!

Ο λόγος που τα χτενάκια συγκεκριμένων συσκευών έχουν διαφορετικό χρώμα είναι για να επιτρέπουν τον γρήγορο διαχωρισμό μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, τα διαφορετικά μήκη κοπής αντιστοιχούν σε χτενάκια ξεχωριστής χρωματικής απόχρωσης. Οι συνδυασμοί αυτοί, αναγράφονται πάνω στο κύριο σώμα των εν λόγω συσκευών για να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτούς εύκολα και γρήγορα.

PowerDrive: Πρόκειται για υπερσύγχρονο ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ, που συναντάται σε κουρευτικές μηχανές όπως είναι ενδεικτικά η COLOR PRO, και προσφέρει 35% μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη κοπής.

Premium PowerDrive: Πρόκειται για την πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του μοτέρ PowerDrive, που συναντάται σε κουρευτικές μηχανές όπως είναι ενδεικτικά η ELITE PRO, και προσφέρει 40% μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη κοπής.

Ηλεκτρομαγνητικό μοτέρ: Οι περισσότερες κουρευτικές ρεύματος WAHL διαθέτουν τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρα. Το μοτέρ αυτό, παράγει περισσότερα SPM (Strokes per minute) σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα λόγω της απλής του σύνθεσης από μόλις δύο στοιχεία (ελατήριο και μαγνήτη) έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.

Μοτέρ περιστροφικού οπλισμού: Ο κινητήρας περιστροφικού οπλισμού συναντάται εξίσου σε μερικά κοπτικά και κουρευτικά της WAHL. Προσφέρει στη συσκευή δύναμη αλλά και μεγαλύτερη ροπή (RPM = Revolution per minute).

Φροντίδα Κατοικίδιων.

Τα κοπτικά WAHL PET κατασκευάζονται ειδικά για την φροντίδα διαφορετικών τύπων τριχώματος κατοικίδιων. Πιο αναλυτικές πληροφορίες, θα βρεις στον πίνακα που ακολουθεί:

Τύπος Τριχώματος Κατοικίδιου    

Κατάλληλη συσκευή περιποίησης

Διπλό, μεταξένιο, λεπτό ή/και κοντό.

BASIC DOG CLIPPER KIT

Δύσκολο, κατσαρό, μακρύ, μεταξένιο, με συνδυασμό τριχωμάτων ή/και με διπλό πέλος.

LITHIUM-ION PRO SERIES

Διπλό, μεταξένιο, μακρύ και συνδυαστικό με διπλό πέλος και λεπτή τρίχα (combo coated).

SHOW PRO

Μεταξένιο, μακρύ και συνδυασμό τριχωμάτων.

U-CLIP

Απαλό ή κοντό.

STARTER

Μεταξένιο ή συνδυασμό τριχωμάτων.

PRO GRIP

WAHL | Τεχνική Υποστήριξη

Η εταιρεία Κ.Α. ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος όλων των προϊόντων WAHL HOME PRODUCTS στην Ελλάδα. Έτσι, για όλες τις αγορές συσκευών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των επίσημων καταστημάτων διανομής και πώλησης, η ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. παρέχει εξουσιοδοτημένο service.

Η διαδικασία αποστολής μίας συσκευής για service είναι απλή, γρήγορη, ασφαλής  και διαθέσιμη προς τους πελάτες μας σε όλη την Ελλάδα:

  • Σε περίπτωση που η συσκευή σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, πρώτα βεβαιώσου ότι έχεις ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες χρήσης, καθώς και ότι έχεις ανατρέξει στις σχετικές ενότητες υποστήριξης.
  • Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, τότε επικοινώνησε με το κατάστημα αγοράς της συσκευής σου για να δρομολογηθεί γρηγορότερα το αίτημά σου, ή με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας μας καλώντας το 2103737000 ή με mail στο zcustomer@zazopoulossa.gr.

Tip: Αν χρειαστεί να αποστείλεις τη συσκευή σου για service, πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβεις αντίγραφο της νόμιμης απόδειξης αγοράς του προϊόντος. Η αγορά θα πρέπει να έχει γίνει αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένο κατάστημα εντός Ελλάδος.

Κάθε συσκευή που διατίθεται από την εταιρεία μας για μη επαγγελματική χρήση, έχει δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας από την ημερομηνία αγοράς της.

 

Στην ιστοσελίδα wahl.gr χρησιμοποιούνται ορισμένα cookies με κύριο σκοπό να καταστεί πιο λειτουργική και προσφιλής προς τους χρήστες. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται «προσωρινά cookies» για την περιήγηση σε ασφαλείς υποσελίδες του διαδικτυακού τόπου. Περαιτέρω, χρησιμοποιούνται «έμμονα cookies» για την βελτίωση των επιδόσεων της ιστοσελίδας, για την εξατομίκευση της διεπαφής των χρηστών και την προσωποποίηση της λειτουργίας της ιστοσελίδας, για την παροχή διαδικτυακού περιεχομένου αντίστοιχου με τις επιλογές και τα ενδιαφέροντά του κάθε επισκέπτη και για την απομνημόνευση συγκεκριμένων στοιχείων όπως η γλωσσική προτίμηση του επισκέπτη. Από μέρους της Εταιρείας δεν γίνεται χρήση ή έλεγχος οποιουδήποτε cookie, που προέρχεται από τρίτα μέρη. Στο παρακάτω πίνακα αναγράφονται με ακρίβεια τα cookies που ενδέχεται να τοποθετηθούν στους φυλλομετρητές των επισκεπτών της wahl.gr. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κάθε cookie, διατίθενται εδώ.
Πληκτρολογήστε τα προϊόντα που ψάχνετε.